De Staat heeft op maandag 30 november excuses gemaakt voor de voorwaarden die ze tot 2014 stelde aan het wijzigen van het juridisch geslacht.Een historisch moment voor de erkenning en acceptatie van transgender- en intersekse personen.

 

Het transgendercollectief – dat bestaat uit verschillende transgender en intersekse personen, waaronder initiatiefneemster Willemijn van Kempen, TNN, NNID en Bureau Clara Wichmann – hadden de Staat hier eerder dit jaar voor aansprakelijk gesteld.

Tussen 1985 en 2014 moesten mensen die hun geslachtsregistratie wilden wijzigen eerst geslachtsaanpassende operaties en een onomkeerbare sterilisatie ondergaan. Deze operaties waren medisch niet noodzakelijk en waren een schending van de lichamelijke integriteit. Dit plaatste transgender en sommige intersekse personen voor een onmogelijke en onvrije keuze tussen twee kwaden.......

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL

10 september 2020

Het COC lanceert de Jong&Out-app: ’s werelds eerste app waarmee LHBTI-jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. 

Uniek en veilig

De Jong&Out-app is wereldwijd uniek ten opzichte van andere ontmoetingsapps omdat strikt wordt toegezien op regels voor een veilige en fijne omgeving voor LHBTI-jongeren. ...KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL

December 2019

De Nederlandse regering heeft een nieuwe wet voorgesteld: de Wet Regulering Sekswerk (WRS). Transgender Netwerk Nederland is het oneens met het wetsvoorstel. Met de wet zal het geweld tegen sekswerkers vooral verergeren.

TNN staat achter de intentie van de wet om het geweld tegen sekswerkers en mensenhandel af te laten nemen.... KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL

December 2019

De deskundigenverklaring die je nodig hebt om het geslacht op je geboorteakte te laten wijzigen, wordt afgeschaft. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Dekker (Rechtsbescherming). 

TNN is blij met het voorstel, en betreurt het dat de wet niet geldt voor jongeren onder de 16 jaar.....KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL

November 2019

TRANSGENDER- EN INTERSEKSE PERSONEN NU WETTELIJK BESCHERMD TEGEN DISCRIMINATIE.

Vanaf vrijdag 1 november 2019 zijn intersekse- en transgender* personen expliciet wettelijk beschermd tegen discriminatie. Een wet van D66, PvdA en GroenLinks treedt die dag in werking. COC, NNID en TNN hebben lang gepleit voor het discriminatieverbod en zijn gelukkig met dit resultaat.....KLIK HIER VOOR HER VOLLEDIGE ARTIKEL.

 

Juli 2019

Nanoah Struik (19) uit Emmen is de tweede volwassen Nederlander die van de rechter een X in het paspoort mag in plaats van een M of een V. TNN, NNID en COC pleiten al lang voor het mogelijk maken van paspoorten en identiteitskaarten zonder geslachtsaanduiding. Hoewel het kabinet eerder aangaf hier werk van te willen maken, is er nog weinig gebeurd..... KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL.

25 mei 2019

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal transgender zijn niet langer categoriseren als een geestelijke aandoening. Dit is een verandering die het potentieel heeft om trans en niet-binaire mensen wereldwijd te 'bevrijden'.

Het besluit werd op vrijdag (25 mei) goedgekeurd door de Wereldgezondheidsvergadering....KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE ARTIKEL.

 
 

16 mei 2019

SCHRIKBAREND VEEL HUISELIJK GEWELD TEGEN TRANSGENDER PERSONEN.....KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE BERICHT.

1 mei 2019.

‘Neem extra maatregelen tegen anti-LHBTI-geweld’. Die oproep doen TNN, COC en NNID in een brief aan minister Ferdinand Grapperhaus (Veiligheid) en minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie).KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE BERICHT.

12 april 2019.

Transgenderzorg Mensen die erachter komen dat hun geboortegeslacht niet overeenstemt met wie ze zijn, moeten soms twee jaar wachten op een behandeling. „De transgenderzorg in ons land zit volledig op slot.”.......... KLIK HIER VOOR VOLLEDIG ARTIKEL!!!

 

Nieuwe subsidieregeling.

De nieuwe ‘Subsidieregeling borstprothesen transvrouwen’ die op vrijdag 1 februari ingaat, maakt het voor transgender vrouwen mogelijk om een eenmalige subsidie aan te vragen voor het operatief plaatsen van borstprothesen. TNN, Transvisie en COC hebben lang voor een regeling gepleit. 

Klik HIER voor het volledige artikel

 

Noord-Holland wordt actieve Regenboogprovincie

Vanaf 4 februari mag Noord-Holland zich een actieve en echte Regenboogprovincie noemen.De Provinciale Staten van Noord-Holland stemde in ruime meerderheid in met het voorstel van GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP, PvdA, VVD en D66 om van Noord-Holland een actieve Regenboogprovincie te maken. Alleen de PVV stemde tegen.

Klik HIER voor het volledige artikel.

 

Paspoorten zonder geslachtsregistratie.

LHBTI-belangenorganisaties TNN, NNID en COC eisen dat staatssecretaris Knops (BZK, CDA) en minister Dekker(Rechtsbescherming, VVD) alsnog komen met paspoorten zonder geslachtsregistratie voor een ieder die daaraan behoefte heeft. Knops informeerde de Kamer op maandag 21 januari dat het kabinet afziet van....

Klik HIER voor het volledige artikel.

 

Sam Smith (26) ziet zichzelf niet als mannelijk of vrouwelijk. De zanger weet sinds kort dat hij non-binair oftewel genderqueer is. ....Lees meer

Nieuws uit het buitenland: KLIK HIER