Audio & Video

Op deze pagina plaatsen we film tips, podcasts, video- en geluidsfragmenten en muziek die te maken hebben met de transgender gemeenschap.

Films die de moeite waard zijn.

 

Heb jezelf een mooie film, serie of docu gezien, of heb je een goeie tip?? Laat het ons weten.

 

Van 25 januari tot en met 5 februari 2022 is het International Film Festival Rotterdam.

Er staan erg goede queer en lhbtq-films op het programma.

Winq zocht er een aantal voor je uit.

 

https://winq.nl/articles/234236/iffr-2023-de-beste-queer-films-op-een-rij/

 

Personages die onderdeel zijn van de lhbtiq+-gemeenschap komen steeds meer voor, maar niet alle representatie is positief.

NU.nl zet samen met Bi+ Nederland en Transgender Netwerk Nederland enkele titels op een rij die mooie queerverhalen op de juiste manier vertellen.

KLIK HIER VOOR DE LIJST

 

Hilde doorbreekt een taboe met een themaprogramma over “Genderdiversiteit”.

Wat als je tot de ontdekking komt dat je in een verkeerd lichaam zit?

Met medewerking van 2 prachtige Club-T bezoekers 

OM TE LUISTEREN KLIK HIER

 

Belangrijke geschiedenis. 

Historicus Alex Bakker onderzocht de geschiedenis van transgenders in Nederland. 

KLIK VOOR ONZE GESCHIEDENIS HIER

 

It's a Sin

In de jaren tachtig wordt een groep vrienden in Londen gedurende de aidscrisis gevolgd. De 18-jarige Ritchie Tozer verlaat het eiland Wight om in Londen te gaan studeren, Roscoe Babatunde loopt weg van huis en Colin Morris-Jones uit Wales is van plan het te gaan maken op het sjieke Savile Row. (NPO Plus) (NPO)

 

Hollywood:

Een nieuwe Netflixserie over een fictief Hollywood, dat net even eerlijker is dan de versie die wij nu kennen. Met een hoog LHBTIQ+ gehalte. Rock Hudson zoals het had kunnen zijn. (Netflix)

 

Tales of the city: 

Mary Ann (Linney) keert in Tales of the City terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar dochter Shawna (Page) en haar ex-man Brian (Gross). Twintig jaar eerder verliet ze de grote stad om carrière te gaan maken in Connecticut. Inmiddels zit ze in een midlifecrisis. San Francisco moet haar weer de rust brengen en Mary Ann voelt zich al gauw weer verbonden met Anna Madrigal (Dukakis), haar verkozen familie en de nieuwe generatie jonge homoseksuele inwoners van 28 Barbary Lane.

(Er is de originele serie en daarna nog 2 mini series) (Netflix)

 

Sense8:

De serie draait rond acht mensen van over heel de wereld die plots mentaal met elkaar gelinkt worden waardoor ze zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens kunnen delen met elkaar, en elkaar kunnen bezoeken. Er zit een zeer erotische, soms best wel opwinnende serie. Met prachtige karakters, waaronder Naomi een transvrouw die bedreven is in ITC. (Netflix)

 

Girl (2018) Het verhaal van Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden.

 

"BOY" - SHORT FILM:   16-year old Emilie has always been a boy inside.

 

Eighties New York is niet per se de meest vriendelijke plek voor jonge homo's, lesbi's en transgenders. Gelukkig zijn er ook plekken in de stad waar je niet continu op je hoede hoeft te zijn.

The Danish Girl (2015) De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

 

Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.

Priscilla, Queen of the Desert  De film gaat over twee dragqueens (Mitzi en Felicia) en een trans dame (Bernadette) die besluiten met een bus vanuit Sydney naar Alice Springs te gaan, dwars door het binnenland van Australië, om daar een aantal optredens te geven. Mitzi is namelijk door zijn vrouw gevraagd om op te treden in het casino waar zij werkt. De bus krijgt de naam "Priscilla, Queen of the Desert" en wordt roze geschilderd. Dit alles leidt tot aanvaringen met elkaar, en ook met de plaatselijke bevolking.