Audio & Video

Op deze pagina plaatsen we film tips, podcasts, video- en geluidsfragmenten en muziek die te maken hebben met de transgender gemeenschap.

Films die de moeite waard zijn.

Hallo lieve mensen,

Het live radiorogramma T-Tijd  heet voortaan TROTS!!

Met deze nieuwe naam denken wij als team, beter aan te sluiten op de gehele regenboog gemeenschap. Wij willen niemand uitsluiten en de diversiteit die de gemeenschap kent, omarmen.

 

TROTS is wat we zijn en wie we zijn. In beweging en midden in de samenleving.

Luister je gezellig mee?…reageren mag ook.
Tijdens de uitzending 038-2038000
mail: T-Tijd@rtvzwollefm.nl

Hoe ontvang ik Radio Zwolle?
Ether: 105.0 FM
Ziggo analoog: 104.1 FM
Ziggo digitaal: kanaal 919
KPN IPTV: kanaal 1096

En via de website: https://www.rtvzwollefm.nl/live-radio/

 

 

Netflix is een streamingdienst die abonnementen aanbiedt voor het streamen van films, series en documentaires. De series die ze hebben zijn werkelijk prachtig. Series als Pose, die we hier hebben behandeld.

Maar ook:

Hollywood: Een nieuwe Netflixserie over een fictief Hollywood, dat net even eerlijker is dan de versie die wij nu kennen. Met een hoog LHBTIQ+ gehalte. Rock Hudson zoals het had kunnen zijn.

 

Tales of the city: Mary Ann (Linney) keert in Tales of the City terug naar San Francisco en wordt herenigd met haar dochter Shawna (Page) en haar ex-man Brian (Gross). Twintig jaar eerder verliet ze de grote stad om carrière te gaan maken in Connecticut. Inmiddels zit ze in een midlifecrisis.

San Francisco moet haar weer de rust brengen en Mary Ann voelt zich al gauw weer verbonden met Anna Madrigal (Dukakis), haar verkozen familie en de nieuwe generatie jonge homoseksuele inwoners van 28 Barbary Lane.

(Er is de originele serie en daarna nog 2 mini series) 

 

Sense8: De serie draait rond acht mensen van over heel de wereld die plots mentaal met elkaar gelinkt worden waardoor ze zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens kunnen delen met elkaar, en elkaar kunnen bezoeken. Er zit een zeer erotische, soms best wel opwinnende serie. Met prachtige karakters, waaronder Naomi een transvrouw die bedreven is in ITC.

 

Girl (2018) Het verhaal van Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden.

 

"BOY" - SHORT FILM:   16-year old Emilie has always been a boy inside.

 

Eighties New York is niet per se de meest vriendelijke plek voor jonge homo's, lesbi's en transgenders. Gelukkig zijn er ook plekken in de stad waar je niet continu op je hoede hoeft te zijn.

The Danish Girl (2015) De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

 

Klik hier om een tekst te typen.

Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.

Priscilla, Queen of the Desert  De film gaat over twee dragqueens (Mitzi en Felicia) en een trans dame (Bernadette) die besluiten met een bus vanuit Sydney naar Alice Springs te gaan, dwars door het binnenland van Australië, om daar een aantal optredens te geven. Mitzi is namelijk door zijn vrouw gevraagd om op te treden in het casino waar zij werkt. De bus krijgt de naam "Priscilla, Queen of the Desert" en wordt roze geschilderd. Dit alles leidt tot aanvaringen met elkaar, en ook met de plaatselijke bevolking.