Op deze pagina plaatsen we film tips, podcasts, video- en geluidsfragmenten en muziek die te maken hebben met de transgender gemeenschap.

Films die de moeite waard zijn.

Sinds november 2019 heeft Club-T zich verbonden met het radio programma van RTV Zwolle FM, T-Tijd. Het LHBTIQ+ programma van de regio Zwolle. Elke dinsdag van 15:00 -16:00 uur zijn we live te beluisteren via de kabel 104.1 en in de ether 105.0FM. 

T-Tijd...Het regenboog programma van RTV Zwolle FM.

Gisteren waren Jacqueline en Heleen bij RTV Zwolle FM, bij het programma " Zo Zwols" te gast, om te praten over Club-T en transgenders in het algemeen. Voor het terug luisteren klik...

HIER

Girl (2018) Het verhaal van Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden.

 

"BOY" - SHORT FILM:   16-year old Emilie has always been a boy inside.

 

Eighties New York is niet per se de meest vriendelijke plek voor jonge homo's, lesbi's en transgenders. Gelukkig zijn er ook plekken in de stad waar je niet continu op je hoede hoeft te zijn.

The Danish Girl (2015) De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

 

Klik hier om een tekst te typen.

Brandon Teena is de populaire nieuwe jongen in een klein dorpje in Nebraska. Hij is een held bij zijn vrienden: hij drinkt, vecht en hij houdt ervan meisjes te versieren. Hij ontmoet de knappe Lana, die nog nooit zo'n gevoelige en attente jongen heeft ontmoet. Toch is zijn leven niet enkel rozengeur en maneschijn: er rust immers een zware last op zijn schouders. In werkelijkheid is hij Teena Brandon, een meisje dat een seksuele identiteitscrisis doormaakt. Als haar vrienden uit het woonwagenpark ontdekken dat Teena een meisje is, wordt ze erg hard aangepakt.

Priscilla, Queen of the Desert  De film gaat over twee dragqueens (Mitzi en Felicia) en een trans dame (Bernadette) die besluiten met een bus vanuit Sydney naar Alice Springs te gaan, dwars door het binnenland van Australië, om daar een aantal optredens te geven. Mitzi is namelijk door zijn vrouw gevraagd om op te treden in het casino waar zij werkt. De bus krijgt de naam "Priscilla, Queen of the Desert" en wordt roze geschilderd. Dit alles leidt tot aanvaringen met elkaar, en ook met de plaatselijke bevolking.